Micromasclismes

Fa temps que dono voltes a com denunciar certs comportaments que —primer com a nena i després com a dona— em fereixen, i el fet de no trobar mai l’ocasió per fer-ho, em produeix frustració i impotència. Aquest escrit breu a cor obert pretén ser el primer pas per donar-los visibilitat:
De vegades ens és fàcil identificar expressions masclistes en determinades persones d’altres cultures i col•lectius, tanmateix som incapaços i incapaces de reconèixer comportaments que representen greuge, assetjament o desigualtat cap a les dones en el nostre entorn. I no els reconeixem simplement perquè se’ns van inoculant —a homes i dones— des de molts entorns (el familiar, l’educatiu, el social….) i ens fan esclaus i esclaves de cànons al llarg de tota la vida.
Quan a les dones ens menystenen en l’àmbit laboral pel “risc” a que nosaltres assumim la criança dels fills i filles —(Companys, lluiteu per poder gaudir d’un permís de paternitat digne! Val molt la pena dedicar-nos als nostres petits)—; quan la vergonya ens ennuega al carrer i hem d’abaixar la vista per comentaris sobre el nostre cos; quan homes de l’entorn i l’edat del nostre pare comencen a mirar-nos “d’aquella manera”; quan hi ha familiars homes que van més enllà i transgredeixen “aquella barrera”…
Tot això, que jo he patit en menor o major grau, està tant normalitzat socialment que es dilueix fins fer-se invisible. Per què no ens parem a pensar si, d’una banda, els nostres companys, amics, germans, pares en són conscients i, de l’altra, si la resta de dones també pateixen en aquest masclisme quotidià?
Jo voldria saber si vosaltres amics, amigues, companys, companyes, familiars… ho reconeixeu, perquè jo sí i ho penso combatre, i vosaltres?

Carol Pujadas

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s