Acceleració de l’externalització de serveis públics de promoció econòmica a Barcelona

En 2014 el govern municipal de Trias va incrementar en un 32% el valor de les licitacions convocades per a la promoció econòmica de Barcelona (9.211.518,85 €) respecte a les que s’havien convocat el 2013.

En aquesta línea, podem destacar que des de juny del 2013 l’alcalde està gastant l’escandalosa quantitat de 6.614.751 € per tal de crear una Oficina d’Atenció a l’Empresa, gairebé desconeguda per la majoria d’empreses de la ciutat, amb l’afegit que molts dels serveis que aquesta Oficina realitza s’estaven oferint fins el moment amb personal de la plantilla de Barcelona Activa. D’aquesta manera Trias ha fet un gran favor a la suposadament empobrida Cambra de Comerç de Barcelona, amb una procediment negociat sense publicitat, amb una única consulta al seu favor i amb la consideració d’exclusivitat, per entendre que aquesta entitat era l’única que tenia els coneixements, l’experiència i la capacitat necessària…; ni més ni menys aquesta adjudicació està suposant un ingrés de 3.606.997,20€ per a la Cambra de Comerç.

En el que portem d’any Trias ja ha licitat o convocat 14 concursos per un valor de 3.036.666€, amb una clara intenció de privatitzar tot un seguit de serveis públics, amb els diners que la ciutadania de Barcelona havia confiat en ell. Es tracta de serveis que són propis de la missió de Barcelona Activa, com ara els d’emprenedoria, atenció a les empreses, o formació i orientació a persones en situació d’atur.

En els darrers 15 dies, la Sònia Recasens, regidora d’Economia, Empresa i Ocupació, ha convocat un concurs amb un valor estimat de 121.000€ per tal d’externalitzar la gestió de les ofertes de treball que Barcelona Activa rep de diferents empreses, la recerca de candidats/es i la cobertura d’aquestes. Actualment aquesta tasca es desenvolupa amb personal contractat per aquest organisme municipal. El concurs es licitarà el proper 25 de maig i està previst que duri fins el maig de 2016 , de manera que haurà de ser assumit pel proper govern municipal, tan si vol com si no.

De forma similar, el passat 21 de maig (a només 3 dies de les eleccions municipals), Trias ha convocat un altre concurs valorat en 537.279,93 € fins març de 2017consistent en l’execució d’un pla de xoc per captar, orientar, formar i insertar 2.000 aturats de llarga durada. Aquest darrer concurs demostra la seva clara intenció de privatitzar serveis públics, que s’han desenvolupat sempre des de Barcelona Activa. La licitació preveu una pròrroga que s’estendria fins al juny de 2019, suposant un cost total de 976.872,60 €

Ignasi Estevan

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s