Tancarem el CIE

L’Escola de Pensament Crític s’ha sumat a la campanya “Tancarem el CIE de Barcelona”, impulsada per més de 100 entitats i col.lectius de Catalunya.

Creiem que els Centres d’Internament d’Estrangers, en tant que espais on s’hi reclou persones pel sol fet de no tenir papers sense haver comès cap delicte, vulneren drets fonamentals i constitueixen un abús il.legítim del principi de legalitat sobre les llibertats democràtiques.

Els CIEs vulneren drets bàsics des del moment que existeixen. La reclusió de persones en raó de la seva nacionalitat vulnera, entre molts altres, el seu dret a la llibertat i el dret a no ser discriminades, que són llibertats fonamentals reconegudes en els primers articles de normes com la Constitució Espanyola, el Conveni Europeu de Drets Humans i la Declaració de Drets Humans de les Nacions Unides.

Som conscients que la migració no només planteja beneficis, sinó també reptes a què els poders públics han de saber donar resposta. Però res no justifica que una persona que ha migrat sigui detinguda, retinguda i molt menys maltractada per no tenir un document. Massa sovint se succeeixen als CIEs casos d’abusos, agressions o desatencions que paguen uns reclusos que ni tans sols tenen els drets d’una persona internada en un centre penitenciari.

Les administracions són responsables d’aquesta situació i disposen d’eines per canviar-la. Per això els diem que prou presons il.legals i més solucions a les emergències socials. Siguin del color que siguin.

http://tancaremelcie.cat

image

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s